https://www.youtube.com/watch?v=iaE_jvU8u6Q
Од 1946

Производител на безбедносни вентили

BESA е историски производител на сигурносни вентили кој долги години е посветен на обезбедување на највисок квалитет и искуство во светот на вентилите.
Нашите сигурносни вентили се дизајнирани и произведени да испуштаат воздушни и течности во согласност со европските директиви.

Области на применанашите производи

енергија Хемиски Криогени Фармацевтски поморски петрохемиски Котли

Главните полиња на примена за BESA сигурносните вентили се:
енергетски, хемиски, криогени, фармацевтски, поморски, петрохемиски, производители на котли... секаде каде што има течност под притисок и опрема што треба да се заштити.

Квалитетот над квантитетот

Побарајте ја вашата понуда брзо лесно

1

Отворете го формуларот за онлајн понуда

Кликнете на копчето „конфигурација на вентил“ во горниот десен агол
2

Податоци за компанијата

Ве молиме пополнете го формуларот со деталите за вашата компанија за да можеме да ви ја испратиме понудата преку е-пошта.
3

Изберете го типот на понуда

Дали барате нов вентил, замена или резервни делови?
4

Технички податоци

Пополнете ги сите технички податоци потребни за снабдување на соодветниот сигурносен вентил за вас
5

Регулативата

Ве молиме кажете ни која standard ви треба вентилот за: EN 4126 или API 520
6

сертификација

Изберете го типот на сертификација што ви треба (INAIL, ATEX, RINA, Итн.)
ВАШАТА ИНДУСТРИЈА Е УНИКАТНА

Ние го поддржуваме клиентот во секое време:

од барањето за понуда до ставање во функција на сигурносниот вентил

139 – 240F – 249 серија

Навој

Главни карактеристики

 • Врски со навој GAS/NPT од DN 1/4" до DN 2"
 • Вентили достапни со полу или целосна млазница
 • Standградежни материјали: леано железо, јаглероден челик, нерѓосувачки челик
 • Поставете притисок од 0,25 до 500 bar
 • Сертификати: PED / ATEX / EAC / RINA / GL / BV

130 – 240 – 250 – 260 – 280 – 290 серија

Прирабница

Главни карактеристики

 • Прирабнички врски МК/ANSI од DN 15 (1/2") до 250 DN (10")
 • Достапни вентили полу или целосна млазница
 • Standградежни материјали: леано железо, јаглероден челик, легиран челик, нерѓосувачки челик
 • Поставете притисок од 0,2 до 400 bar
 • Сертификати: PED / ATEX / EAC / RINA / GL / BV
Besa-сигурносно-релјефни вентили
Documental Management System

Besa DMS

Besa има имплементирано сопствен систем за управување со документација (DMS) преку кој eacж регистрираниот клиент, во својата „приватна област“, ​​може да ги консултира сите технички и комерцијални документи, кои се однесуваат на купените производи.

139 - 249 - 250 -260 - 280 -290 серија

Високи притисоци

Главни карактеристики

 • МК/ANSI прирабнички врски од DN 25 (1″) до DN 200 (8″)
 • GAS/NPT навојни врски од DN 1/4″ до DN 1″
 • Вентили достапни со полу или целосна млазница
 • Standградежни материјали: јаглероден челик, легиран челик, нерѓосувачки челик
 • Поставете притисок од 0,25 до 500 bar
 • Сертификати: PED / ATEX / EAC / RINA

Серии 280 – 290

API 526

Главни карактеристики

 • API Безбедносни вентили во согласност со 526
 • ANSI B16.5 прирабнички врски од DN 1″ до DN 8″
 • Вентили достапни со целосна млазница
 • Standградежни материјали: јаглероден челик, легиран челик, нерѓосувачки челик
 • Поставете притисок од 0,5 до 300 bar
 • Сертификати: PED / ATEX / EAC

Серии 240 – 271

PFA обложени

Главни карактеристики

 • PFA® поставата
 • Прирабнички врски DN 25 (1″) и DN 150 (6″)
 • Поставете притисок од 0,2 bar да 16 bar
Вентилите се клучот за безбедноста!

Дизајниран, произведен и тестиран со најголема прецизност

Со својата широка палета на производи, BESA е во состојба да ги исполни сите посебни барања на клиентите. Неговата флексибилна организација овозможува да се произведуваат специјални егзекуции безбедносни вентили по нарачка, врз основа на спецификациите на клиентите

ексклузивно

Специјални егзекуции

Некои од вентилите со посебни егзекуции кои BESA е во состојба да обезбеди на своите производи за да ги задоволи потребите на своите клиенти.

INAIL, GL, LR, TUV, DNV, ABS

Сертификати и тестови

ICIM, CE PED, CE ATEX, RINA, EAC, BUREAU VERITAS, UKCA